tuja olx

Budownictwo i architektura : Konkurs na konkurs Room for London / Robin Monotti Architects

Dzięki uprzejmości Robin Monotti Architekci z Robin Monotti Architekci z Londynu udostępnili nam Bialą Kostkę do Londynu, ich wpis do Living Architecture i Artangel. A Room for London. Konkurs, aby zbudować na dachu strukturę gościnności w roku Igrzysk Olimpijskich w Londynie w 2012 roku. Więcej zdjęć i opis architekta po przerwie. Biały sześcian okala krawędź dachu sali Queen Elizabeth w South Bank Center. Jest on umieszczony tak, aby wnętrze było szerokie nad Tamizą i Westminsterem, a także w k...

Więcej »

Do identyfikacji kauczuków mozna uzyc nie tylko wlasciwego materialu

Do identyfikacji kauczuków można użyć nie tylko właściwego materiału, lecz również jego produktów piroli tycznego rozkładu, przy czym w drugim wypadku prowadzenie identyfikacji jest wygodniejsze. Chociaż GR-S zawiera pierścień aromatyczny, a kauczuk naturalny jest czystym węglowodorem alifatycznym, jednak ta różnica w budowie polimerów nie może służyć do ich identyfikacji na (podstawie samych tylko produktów pirolitycznego rozkładu)wprawdzie głównymi produktami rozkładu kauczuku jest izopren oraz dwupenten, jed...

Więcej »

Budownictwo wczoraj i dzis : Nowe duńskie więzienie stanowe / CF M Ller Architects

Ller Architects, firma CF M. Ller Architects wygrała konkurs na zaprojektowanie nowego duńskiego więzienia dla nowych państw, które będzie budowane do 2016 r. Obiekt jest przeznaczony dla około 250 więźniów i jest pomyślany jako mała wioska, która jest zintegrowana z elementami krajobrazu, hodowlą zwierząt i mieszkaniem w obrębie murów obwodowych. Czytaj dalej, aby uzyskać więcej zdjęć i informacji po przerwie. Środowisko stworzone w więzieniu jest inspirowane skondensowanym środowiskiem miejskim, a jeg...

Więcej »

Niedrożność żołądkowo-wypustkowa wywołana terapią prostaglandynami u noworodków czesc 4

Dzięki uprzejmości Josepa Ferrando, Davida Reci, Rafaela Aliende Propozycja Josepa Ferrando, Davida Recia i Rafaela Aliendego na nowe krematorium na cmentarzu Hörnli szanuje tożsamość chronionego istniejącego budynku, jednocześnie ustanawiając pustkę między nim a górnym poziomem ulicy, przestrzeń wejściowa .. To. Puste-zbudowany. Przestrzeń między dwoma budynkami, obecnym i nowym, staje się rynkiem wejściowym ze względu na ich połączenie w poziomie podziemnym. W ten sposób nowy budynek pojawia się jako wiz...

Więcej »
http://www.fuhmalepszy.pl 751#szlifierka modelarska , #zacinające się filmy , #elektroda aluminiowa , #tynkowanie ozdobne , #lakierobejca obi , #liście drzew , #oliwniki , #xprog m , #wyciskarka vortex , #usługi remontowe łódzkie ,