Skip to content

Nowoczesna architektura : Hanking Nanyou Newtown Urban Planning Design Proposal / Jaeger and Partner Architects

2 miesiące ago

377 words

Dzięki uprzejmości Jaeger i Partner Architekci Jaeger i Partner Architekci udostępnili nam swoją propozycję Hanking Nanyou Newtown Urban Design dotyczącą renowacji działki Nanyou w dzielnicy Nanshan w Shenzhen.
Ich koncepcja skupia się na tworzeniu.
Wielofunkcyjnego pierścienia.
która łączy w sobie teorie planowania zwartego miasta, zielonego miasta i cyfrowego miasta.
Działając jako element jednoczący, wielofunkcyjny pierścień w rdzeniu witryny jest wybitną cechą tego projektu, zapewniając najlepsze rozwiązanie w zakresie dostępu do strony do trudnej do zarządzania strony.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Projekt miejski odzwierciedla ideały zrównoważonego rozwoju miasta poprzez stworzenie przyjaznego dla pieszych środowiska z gęstym programowaniem mieszanym i komunikacją miejską.
Projekt ma na celu stworzenie charakteru społeczności poprzez stworzenie trójwymiarowej przestrzeni miejskiej, która zapewnia swoim użytkownikom łatwy dostęp do życia, wypoczynku, kultury i pracy.
Ze względu na swoją lokalizację, strona będzie odgrywać ważną rolę w łączeniu Futian District, Qianhai District i Hongkongu.
Dzięki uprzejmości Jaeger and Partner Architects Proces projektowania uwzględniał aspekty historyczne i kulturowe strony.
W projekcie zastosowano przeplatany układ siatki, który łączy bieżącą ortogonalną tkankę miejską z historyczną osią ukośną.
Ponadto, obecne placówki edukacyjne i szpitalne są zachowane, ponieważ są one integralną częścią rozwoju społeczności.
Wreszcie, wprowadzenie nowych elementów kulturowych i przekształcenie starych mieszkań w Art Village znacznie wzbogaca miejską atmosferę.
Dzięki uprzejmości Jaeger i Partner Architekci Ich wielofunkcyjna koncepcja pierścienia wypiera ruch kołowy w dwóch warstwach podziemnych.
Pierwsza warstwa podziemna przydziela strefy zrzutu i dostęp do komercyjnego programu.
Druga warstwa podziemna przydziela dostęp do parkingów i pojazdów serwisowych.
Pierścień na poziomie gruntu wyznacza granicę strefy przyjaznej dla pieszych i gniazduje w głównych obiektach kulturalnych i publicznych.
Powyżej, szklana rurka galerii o podwójnej wysokości łączy funkcje podium i zapewnia dostęp do zielonych dachów.
Dzięki uprzejmości Jaeger and Partner Architects Architekci: Jaeger and Partner Architects Lokalizacja: Shenzhen, Chiny Klient: Hanking Group Brief: Biuro, handel, rezydencja, hotel i edukacja Powierzchnia podłogowa: 800 000 m2 Typ: Komisja
[przypisy: roczne zużycie energii elektrycznej, jaka moc grzejnika, instalacja elektryczna w domu drewnianym ]

Powiązane tematy z artykułem: instalacja elektryczna w domu drewnianym jaka moc grzejnika roczne zużycie energii elektrycznej