Skip to content

Budownictwo wczoraj i dzis : „A Fluid Dream” Art Hotel / dEEP Architects

2 miesiące ago

354 words

Dzięki uprzejmości dEEP Architects, firma dEEP Architects opracowała koncepcję projektu rozwoju hotelu artystycznego, który zostanie zbudowany na północ od Stadionu Narodowego w Pekinie (The Bird Nest) w ramach Pekińskiej Strategii Handlu Olimpijskiego.
Koncepcja projektu, którą nazywają architekci.
Fluid Dream.
pożycza z kilku źródeł.
Surrealizm Salvadora Dali jest siłą napędową formalnej płynności projektu, a koncepcja jaja gniazdowego jest źródłem prywatności dla jednostek hotelowych, wywodzącej się z czułego pseudonimu pobliskiego stadionu.
Czytaj dalej, aby uzyskać więcej informacji na temat tego projektu po przerwie.
Ten wymarzony hotel będzie zajmował około 10 000 metrów kwadratowych i będzie miał około 1500 metrów kwadratowych powierzchni dziedzińca.
Przestrzenie wewnętrzne zostały zaprojektowane z płynną formalnością, od kolumn po atria i balkony; Przestrzenna definicja wnętrza hotelu jest miękka i ciągła.
Projekt obejmuje również przebudowę oryginalnego poziomu stadionu, na którym zostanie przekształcona w piętro executive składające się z kilku pomieszczeń mieszkalnych.
Dzięki uprzejmości architektów dEEP Przestrzeń wewnętrzna została zaprojektowana z perspektywy użytkownika.
Układy są określane według indywidualnych ruchów, a definicje przestrzeni są zmiękczane, aby umożliwić otwartą płynność ruchu.
Przestrzenie są osadzone w niezliczonych zmysłowych wskazaniach od przestrzennych rzeźb, multimediów i dwuwymiarowej grafiki do światła i zapachu.
Ta wielowymiarowość tworzy dynamizm ciągłej, surrealistycznej przestrzeni.
la Dali.
Dzięki uprzejmości architektów dEEP Stalowe ramy części Bird Nest hotelu określa wiele prywatnych przestrzeni na dziedzińcu powietrza, które są podłączone do.
Jaj wille..
Te prywatne wille i ich prywatne powierzchnie zewnętrzne łączą się z zamkniętym korytarzem, który prowadzi użytkowników z powrotem do głównej przestrzeni hotelowej.
Osamotnienie i prywatność zapewniona przez oddzielenie pokoi od głównej przestrzeni lobby wzmacnia surrealistyczne i indywidualne doświadczenie doświadczane przez odwiedzających.
Dzięki uprzejmości dEEP Architekci Architekci: dEEP Architects Lokalizacja: Beijing, China Design Rok: 2010 Obszar projektu: 11.500 m2 Status projektu: Koncepcja
[hasła pokrewne: roczne zużycie energii elektrycznej, beton z gruszki cena, obróbka miedzi ]

Powiązane tematy z artykułem: beton z gruszki cena obróbka miedzi roczne zużycie energii elektrycznej